Nieuws

Gesloten week 20

 

Eelderwolde, 11-05-2023                                                                                                                                                                Betreft:  gesloten week 

Geachte patiënt,

In verband met de vervanging van de vloer in de praktijk zijn wij gesloten van vrijdag 12mei tot en met vrijdag 22mei.

Maandag 22mei zijn wij vanaf 08.00 weer telefonisch bereikbaar

Een afspraak kan op werkdagen, minimaal 48uur van te voren,  kosteloos telefonisch  geannuleerd worden.          In alle andere gevallen ontvangt u een rekening voor de gereserveerde tijd.

Voor het annuleren van afspraken op maandag 22mei en dinsdag 23mei  kunt  een email sturen naar info@gavetanden.nl

 Voor spoed kunt u contact opnemen met Tandarts Spoedpraktijk Groningen. 0900-8602

 

 

Vertrek tandarts en verwelkoming nieuwe tandarts

Eelderwolde, 18 juli 2022
Betreft: Vertrek tandarts en verwelkoming nieuwe tandarts

Geachte patiënt,

Tandartspraktijk Lawant hecht veel waarde aan het persoonlijk contact met haar patiënten. Wij houden u dan ook graag op de hoogte van de personeelswisselingen binnen onze organisatie.

Op korte termijn zal Marinus Ouwerkerk, tandarts, onze praktijk verlaten voor een nieuwe uitdaging in Midden-Nederland.

Overdracht taken tandarts

Grietje van der Weide, drie jaar ervaring als tandarts en reeds anderhalf jaar werkzaam in onze praktijk, zal in de maand augustus tijdelijk de woensdagmiddag en -avond van Marinus opvangen. Per 1 september a.s. zal zij de donderdag en vrijdag van Marinus overnemen.

Nieuwe tandarts

Per 7 september a.s. verwelkomen wij Jerryt Feenstra bij ons in de praktijk. Als tandarts, met vijf jaar ervaring en affiniteit met de esthetische tandheelkunde en uitgebreide restauratieve tandheelkunde, is hij een mooie aanvulling op ons huidige team. Jerryt heeft zijn bachelor afgerond in 2016 en zijn master in 2019. Hij zal aanwezig zijn in de praktijk op de woensdagmiddag en -avond.

Tevens zal hij vrijdag 29 juli, 19 augustus en 26 augustus bij ons komen waarnemen.

Wij hebben er alle vertrouwen in deze wisseling van behandelaren probleemloos zal verlopen.

Indien u nog vragen heeft of meer informatie wenst over het bovenstaande, neemt u dan gerust contact met ons op via contact.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groeten,

Team tandartspraktijk Lawant


 

3 april 2018
Tandheelkundige zorg op locatie in het Else van der Laanhuis

Voor sommige ouderen blijkt het onmogelijk om naar een tandheelkundige praktijk te komen. Om te voorkomen dat zij niet meer de tandheelkundige zorg krijgen die zij nodig hebben, behandelt ons team patiënten op locatie in het Else van der Laanhuis. Per 15 maart 2018 heeft Yori Ong deze tandheelkundige werkzaamheden overgenomen van Marije Schipper. Yori heeft ervaring in verpleeghuizen en speciale affiniteit met ouderenzorg.

Een gezonde mond is heel belangrijk, weet u waarom?
Natuurlijk willen we allemaal ‘oud’ worden met een gezonde lach. Maar naast bekende problemen als gaatjes, tandsteen en aanslag, is uit wetenschappelijk onderzoek  gebleken dat er een relatie bestaat tussen ontstoken tandvlees en het krijgen van hart- en vaatziekten, vroeggeboortes of complicaties bij diabetes.
Redenen genoeg om dagelijks twee keer, op de juiste wijze te poetsen en tussen de tanden en kiezen te reinigen. Én regelmatig een mondhygiënist te bezoeken.

 


Behandeling slaap-apneu door tandartspraktijk Lawant, bij RTL LifestyleXPerienceLawant-LifestyleXperience

Onlangs was RTL LifestyleXperience te gast bij tandartspraktijk Lawant voor een item over slaap-apneu. Slaap-apneu is goed te behandelen, neem contact op voor meer informatie en voor het maken van een afspraak.

Bekijk het programma hier terug »

 


Diabetes? bezoek de mondhygiënist

Wanneer u diabetes heeft is het verstandig de mondhygienist te bezoeken. In dit informatiefilmpje van de NVM (Nederlandse Vereniging van Mondhygienisten) wordt uitgelegd waarom.

 


Lancering nieuwe tandartsverzekering IXORG

De grootste beroepsgroep van tandartsen (NMT) biedt een vorm van tandartsverzekering aan die een alternatief is voor de huidige tandartsverzekeringen. Bij Ixorg kunt u maandelijks een bedrag naar keuze inleggen. Hiervan worden uw tandheelkundige kosten betaald. Dit bedrag is ook uitwisselbaar onder gezinsleden. Meer informatie vindt u op www.ixorg.nl. Daarnaast is deze verzekering onlangs ook uitgebreid aan bod gekomen in het programma Radar.

Spaarpotje voor tandarts.
Met goed gebit goedkoper dan aanvullend verzekeren
Veel Nederlanders bekijken hun zorgverzekering de komende maanden weer kritisch. De hamvraag: moet ik overstappen naar een andere zorgverzekeraar of niet? De basispremie is iets waar mensen op letten om te kijken of een overstap nuttig is. Maar steeds meer mensen kijken vooral naar de premies van de aanvullende verzekeringen.

Neem de aanvullende tandartsverzekering. Daar betaal je gemiddeld per jaar bijna 300 euro per verzekerde voor. En die verzekeringspremie ben je kwijt. Ook als je veel minder aan tandartskosten uitgeeft in een jaar. Zonde, vinden veel mensen met een goed gebit. Zo’n dertig procent van de Nederlanders heeft dan ook geen aanvullende tandartsverzekering.

Geen premie kwijt
Een groeiende groep Nederlanders legt een eigen spaarpotje aan voor tandartskosten. Ze doen dat bij ixorg dat eind 2013 van start is gegaan. Bij ixorg betalen patiënten geen premie, maar bouwen ze een spaarpotje op. Daarmee worden de kosten van de tandarts, mondhygiënist en orthodontist betaald. Op deze manier is al snel 100 euro te besparen voor iedereen met een goed gebit en een dure tandartsverzekering.

Tot 10.000 gedekt bij gebitsschade door ongevallen
Los van een kostenbesparing geeft ixorg ook rust waar het gaat eventuele gebitsschade bij ongevallen. Want dat kan in de papieren lopen. Daarom is het spaarpotje bij ixorg altijd gecombineerd met een ongevallenverzekering met een dekking tot 10.000 euro. Waar op de wereld het ongeval zich ook voordoet. Deze dekking is veel hoger dan wat bij de meeste zorgverzekeraars in een aanvullende verzekering zit. Kinderen onder de 18 jaar kunnen gratis een spaarpotje opbouwen voor bijvoorbeeld orthodontie. Kinderen vallen niet onder de ongevallenverzekering van ixorg omdat dit onder de Basisverzekering valt.

Het bedrag dat de patiënt spaart blijft altijd van hem. Ook is het onderling uitwisselbaar met andere gezinsleden. Voor als zij een keer onverwacht hoge tandartskosten hebben bijvoorbeeld.

Op de website van ixorg berekenen patiënten snel en eenvoudig wat ze kunnen besparen door over te stappen van een tandartsverzekering naar ixorg.
http://www.ixorg.nl/

 


Slechte mondgezondheid leidt mogelijk tot alzheimer

Mensen met een slechte mondhygiene of parodontitis lopen misschien een hoger risico om de ziekte van alzheimer te ontwikkelen. Dat blijkt uit onderzoek van de School of medicine and Dentistry van de Universiteit van Central Lancashire. De onderzoekers constateerden de aanwezigheid van restproducten van de bacterie porphyromonas gingivalis in de hersenen van dementiepatienten. Deze bacterie wordt vaak in verband gebracht met chronische parodontitis.

De bacterie komt in de bloedbaan terecht via alledaagse handelingen als eten, kauwen en tandenpoetsen. Mogelijk betreed de bacterie via de bloedbaan de hersenen. De onderzoeksresultaten dragen bij aan het groeiende bewijs voor een verband tussen slechte mondgezondheid en dementie. (bron; Dental Tribune oktober 2013)

 


Nieuwe regels voor het bleken van het gebit vanaf 1 november 2012

Het bleken van tanden wordt gebonden aan strengere regels. Vanaf 1 november 2012 mag alleen nog in tandartspraktijken worden gebleekt en mogen bleekmiddelen maximaal 6 procent waterstofperoxide bevatten. Tandbleekmiddelen met maximaal 0,1 procent waterstofperoxide mogen nog wel door drogisterijen en via internet worden verkocht, maar de verkoop hiervan wordt door de Voedsel- en Warenautoriteit gecontroleerd.

Ook schoonheidssalons en vrijgevestigde mondhygiënisten mogen geen tandbleekmiddelen meer gebruiken met meer dan 0,1 procent waterstofperoxide. Vanzelfsprekend kunnen wij, indien u wenst, u persoonlijk informeren  over de bleekmethode die in onze praktijk wordt toegepast.

 


Tandartsen werken zelden ’s avonds

Tandartspraktijken zijn zelden na zes uur ’s avonds nog open blijkt uit onderzoek van 123tandarts. In Nederland is slechts 9,2% van de praktijken een avond per week na zes uur nog open. Tegenwoordig geven werkgevers vaak geen vrij om naar de tandarts te gaan. Daarnaast plannen zelfstandigen ook liever hun afspraken bij de tandarts in de avonduren zodat hun klanten niet de dupe worden.

In onze praktijk kun u van maandag t/m donderdag van 7.00 ’s morgens tot 21.00 ’s avonds terecht.

 

Nieuws

Gesloten week 20

 

Eelderwolde, 11-05-2023                Betreft:  gesloten week 

Geachte patiënt,

Tandartspraktijk Lawant hecht veel waarde aan het persoonlijk contact met haar patiënten. Wij houden u dan ook graag op de hoogte van de personeelswisselingen binnen onze organisatie.

Op korte termijn zal Marinus Ouwerkerk, tandarts, onze praktijk verlaten voor een nieuwe uitdaging in Midden-

Vertrek tandarts en verwelkoming nieuwe tandarts

Eelderwolde, 18 juli 2022
Betreft: Vertrek tandarts en verwelkoming nieuwe tandarts

Geachte patiënt,

Tandartspraktijk Lawant hecht veel waarde aan het persoonlijk contact met haar patiënten. Wij houden u dan ook graag op de hoogte van de personeelswisselingen binnen onze organisatie.

Op korte termijn zal Marinus Ouwerkerk, tandarts, onze praktijk verlaten voor een nieuwe uitdaging in Midden-Nederland.

Overdracht taken tandarts

Grietje van der Weide, drie jaar ervaring als tandarts en reeds anderhalf jaar werkzaam in onze praktijk, zal in de maand augustus tijdelijk de woensdagmiddag en -avond van Marinus opvangen. Per 1 september a.s. zal zij de donderdag en vrijdag van Marinus overnemen.

Nieuwe tandarts

Per 7 september a.s. verwelkomen wij Jerryt Feenstra bij ons in de praktijk. Als tandarts, met vijf jaar ervaring en affiniteit met de esthetische tandheelkunde en uitgebreide restauratieve tandheelkunde, is hij een mooie aanvulling op ons huidige team. Jerryt heeft zijn bachelor afgerond in 2016 en zijn master in 2019. Hij zal aanwezig zijn in de praktijk op de woensdagmiddag en -avond.

Tevens zal hij vrijdag 29 juli, 19 augustus en 26 augustus bij ons komen waarnemen.

Wij hebben er alle vertrouwen in deze wisseling van behandelaren probleemloos zal verlopen.

Indien u nog vragen heeft of meer informatie wenst over het bovenstaande, neemt u dan gerust contact met ons op via contact.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groeten,

Team tandartspraktijk Lawant


 

3 april 2018
Tandheelkundige zorg op locatie in het Else van der Laanhuis

Voor sommige ouderen blijkt het onmogelijk om naar een tandheelkundige praktijk te komen. Om te voorkomen dat zij niet meer de tandheelkundige zorg krijgen die zij nodig hebben, behandelt ons team patiënten op locatie in het Else van der Laanhuis. Per 15 maart 2018 heeft Yori Ong deze tandheelkundige werkzaamheden overgenomen van Marije Schipper. Yori heeft ervaring in verpleeghuizen en speciale affiniteit met ouderenzorg.

Een gezonde mond is heel belangrijk, weet u waarom?
Natuurlijk willen we allemaal ‘oud’ worden met een gezonde lach. Maar naast bekende problemen als gaatjes, tandsteen en aanslag, is uit wetenschappelijk onderzoek  gebleken dat er een relatie bestaat tussen ontstoken tandvlees en het krijgen van hart- en vaatziekten, vroeggeboortes of complicaties bij diabetes.
Redenen genoeg om dagelijks twee keer, op de juiste wijze te poetsen en tussen de tanden en kiezen te reinigen. Én regelmatig een mondhygiënist te bezoeken.

 


Behandeling slaap-apneu door tandartspraktijk Lawant, bij RTL LifestyleXPerienceLawant-LifestyleXperience

Onlangs was RTL LifestyleXperience te gast bij tandartspraktijk Lawant voor een item over slaap-apneu. Slaap-apneu is goed te behandelen, neem contact op voor meer informatie en voor het maken van een afspraak.

Bekijk het programma hier terug »

 


Diabetes? bezoek de mondhygiënist

Wanneer u diabetes heeft is het verstandig de mondhygienist te bezoeken. In dit informatiefilmpje van de NVM (Nederlandse Vereniging van Mondhygienisten) wordt uitgelegd waarom.

 


Lancering nieuwe tandartsverzekering IXORG

De grootste beroepsgroep van tandartsen (NMT) biedt een vorm van tandartsverzekering aan die een alternatief is voor de huidige tandartsverzekeringen. Bij Ixorg kunt u maandelijks een bedrag naar keuze inleggen. Hiervan worden uw tandheelkundige kosten betaald. Dit bedrag is ook uitwisselbaar onder gezinsleden. Meer informatie vindt u op www.ixorg.nl. Daarnaast is deze verzekering onlangs ook uitgebreid aan bod gekomen in het programma Radar.

Spaarpotje voor tandarts.
Met goed gebit goedkoper dan aanvullend verzekeren
Veel Nederlanders bekijken hun zorgverzekering de komende maanden weer kritisch. De hamvraag: moet ik overstappen naar een andere zorgverzekeraar of niet? De basispremie is iets waar mensen op letten om te kijken of een overstap nuttig is. Maar steeds meer mensen kijken vooral naar de premies van de aanvullende verzekeringen.

Neem de aanvullende tandartsverzekering. Daar betaal je gemiddeld per jaar bijna 300 euro per verzekerde voor. En die verzekeringspremie ben je kwijt. Ook als je veel minder aan tandartskosten uitgeeft in een jaar. Zonde, vinden veel mensen met een goed gebit. Zo’n dertig procent van de Nederlanders heeft dan ook geen aanvullende tandartsverzekering.

Geen premie kwijt
Een groeiende groep Nederlanders legt een eigen spaarpotje aan voor tandartskosten. Ze doen dat bij ixorg dat eind 2013 van start is gegaan. Bij ixorg betalen patiënten geen premie, maar bouwen ze een spaarpotje op. Daarmee worden de kosten van de tandarts, mondhygiënist en orthodontist betaald. Op deze manier is al snel 100 euro te besparen voor iedereen met een goed gebit en een dure tandartsverzekering.

Tot 10.000 gedekt bij gebitsschade door ongevallen
Los van een kostenbesparing geeft ixorg ook rust waar het gaat eventuele gebitsschade bij ongevallen. Want dat kan in de papieren lopen. Daarom is het spaarpotje bij ixorg altijd gecombineerd met een ongevallenverzekering met een dekking tot 10.000 euro. Waar op de wereld het ongeval zich ook voordoet. Deze dekking is veel hoger dan wat bij de meeste zorgverzekeraars in een aanvullende verzekering zit. Kinderen onder de 18 jaar kunnen gratis een spaarpotje opbouwen voor bijvoorbeeld orthodontie. Kinderen vallen niet onder de ongevallenverzekering van ixorg omdat dit onder de Basisverzekering valt.

Het bedrag dat de patiënt spaart blijft altijd van hem. Ook is het onderling uitwisselbaar met andere gezinsleden. Voor als zij een keer onverwacht hoge tandartskosten hebben bijvoorbeeld.

Op de website van ixorg berekenen patiënten snel en eenvoudig wat ze kunnen besparen door over te stappen van een tandartsverzekering naar ixorg.
http://www.ixorg.nl/

 


Slechte mondgezondheid leidt mogelijk tot alzheimer

Mensen met een slechte mondhygiene of parodontitis lopen misschien een hoger risico om de ziekte van alzheimer te ontwikkelen. Dat blijkt uit onderzoek van de School of medicine and Dentistry van de Universiteit van Central Lancashire. De onderzoekers constateerden de aanwezigheid van restproducten van de bacterie porphyromonas gingivalis in de hersenen van dementiepatienten. Deze bacterie wordt vaak in verband gebracht met chronische parodontitis.

De bacterie komt in de bloedbaan terecht via alledaagse handelingen als eten, kauwen en tandenpoetsen. Mogelijk betreed de bacterie via de bloedbaan de hersenen. De onderzoeksresultaten dragen bij aan het groeiende bewijs voor een verband tussen slechte mondgezondheid en dementie. (bron; Dental Tribune oktober 2013)

 


Nieuwe regels voor het bleken van het gebit vanaf 1 november 2012

Het bleken van tanden wordt gebonden aan strengere regels. Vanaf 1 november 2012 mag alleen nog in tandartspraktijken worden gebleekt en mogen bleekmiddelen maximaal 6 procent waterstofperoxide bevatten. Tandbleekmiddelen met maximaal 0,1 procent waterstofperoxide mogen nog wel door drogisterijen en via internet worden verkocht, maar de verkoop hiervan wordt door de Voedsel- en Warenautoriteit gecontroleerd.

Ook schoonheidssalons en vrijgevestigde mondhygiënisten mogen geen tandbleekmiddelen meer gebruiken met meer dan 0,1 procent waterstofperoxide. Vanzelfsprekend kunnen wij, indien u wenst, u persoonlijk informeren  over de bleekmethode die in onze praktijk wordt toegepast.

 


Tandartsen werken zelden ’s avonds

Tandartspraktijken zijn zelden na zes uur ’s avonds nog open blijkt uit onderzoek van 123tandarts. In Nederland is slechts 9,2% van de praktijken een avond per week na zes uur nog open. Tegenwoordig geven werkgevers vaak geen vrij om naar de tandarts te gaan. Daarnaast plannen zelfstandigen ook liever hun afspraken bij de tandarts in de avonduren zodat hun klanten niet de dupe worden.

In onze praktijk kun u van maandag t/m donderdag van 7.00 ’s morgens tot 21.00 ’s avonds terecht.