Cosmetische tandheelkunde

Bleken
Het is fijn om trots te zijn op je gebit en witte tanden helpen daarbij. Wij werken met de thuisbleekmethode van Cavex om tanden te bleken: een veilige en effectieve techniek. U ontvangt gel en door ons op maat gemaakte bleeklepels, waarmee u thuis uw tanden kunt bleken. De lepels kunt u bewaren voor een eventuele ’touch-up’ na enige jaren.

Facings
Een ‘facing’ is een porseleinen schildje dat op een tand wordt geplakt. Facings worden gebruikt om de stand, vorm of kleur van een tand te veranderen. Hiermee worden afgebroken hoekjes hersteld, scheve tanden gemaskeerd of verkleurde tanden weer wit gemaakt. Een effectieve manier om een prachtige lach te krijgen.

Hoe worden facings gemaakt? Een porselein-technicus maakt een proef op een studiemodel van uw gebit. Het behandelplan wordt besproken en aangepast, totdat het aansluit op uw verwachtingen. In een vervolgafspraak worden uw tanden licht geslepen met behulp van mallen. Er wordt een noodvoorziening gemaakt die de vorm en stand heeft van het eindresultaat. Hiermee kunt u ervaren of het eindresultaat aan uw verwachtingen zal voldoen en hoe het spreken en eten bevalt. Na twee weken worden de facings definitief op uw tanden bevestigd. Dit gebeurt met composietcement. Het resultaat van facings is duurzaam: kleur, vorm en de mooie glans zullen niet meer veranderen.

Dual Layering techniek, Style Italiano
Bij deze gespecialiseerde techniek wordt een tand opgebouwd met verschillende lagen composiet om de kleur en transparantie van de natuurlijke tand zo goed mogelijk te imiteren en de stand en vorm te optimaliseren. Hierbij wordt vooraf op een gipsmodel de gewenst vorm gemodelleerd, waarna deze vorm met behulp van een mal in de mond wordt overgebracht. Op geleide van de mal wordt de tand in lagen opgebouwd.