Slaapapneu en snurken

Slaapapneu is een ademhalingsstoornis waarbij tijdens de slaap regelmatig ademstilstand optreedt. Naast hinderlijk geluidsoverlast (snurken) kan slaapapneu ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben. Tandartspraktijk Lawant is aangesloten bij:

DE SNURKPOLI

Behandeling van slaapapneu en snurken
Apneu ontstaat door een blokkade van de bovenste luchtweg. Een effectieve manier om de luchtwegen open te houden is het aanmeten van een MRA: mandibulair repositie apparaat. Een MRA is een beugel die de onderkaak in een voorwaartse positie houdt tijdens de slaap waardoor de luchtpijp open blijft.

Vergoeding zorgverzekeraar
MRA is een wetenschappelijk bewezen behandeling. Voor apneu-patiënten wordt de behandeling bij vrijwel alle zorgverzekeraars voor 100% vergoed.

SomnoDent gecertificeerd
Voor de behandeling van slaapapneu en snurken gebruiken wij SomnoDent: op dit moment de beste en meeste comfortabele MRA. Tandarts Lawant is sinds 2010 Somnodent gecertificeerd en sinds 2014 NVTS (Nederlandse vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde) geaccrediteerd. Zij heeft een speciale opleiding gevolgd voor de tandheelkundige behandeling van snurken en slaapapneu. Meer informatie over dit onderwerp vindt u op www.nvts.nl

No cure, no pay garantie
De no cure no pay garantie houdt in dat u 3 maanden de tijd krijgt om uw SomnoDent te proberen. Lost de SomnoDent uw probleem niet op, dan mag u de SomnoDent weer inleveren. U krijgt dan het aankoopbedrag en het tandheelkundig honorarium retour, onder aftrek van €99.

Links

De Snurkpoli

Nederlandse vereniging voor tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS)

Goedegebuure Tandtechniek